vineri, 29 martie, 2024

Pastilele care nu trebuie să îți lipsească din casă: Cele mai eficiente 10 analgezice

Distribuie:

Publicat:

Cunoscător sau autodidact, afectat cronic sau pentru prima dată în viață „lovit” de migrenă, durere de genunchi, sciatică sau durere de măsea, în mijloc de noapte, te întrebi: care este cea mai potrivită pastilă sau care este cel mai bun unguent care să îmi ia durerea cu mâna?

Ce medicamente pentru durerile de spate sunt mai bune? Ce pastile pentru durerea de măsea atenuează mai repede disconfortul? Îți prezentăm în cele ce urmează un top 10 al celor mai eficiente analgezice. Pentru că denumirile generice variază de la un produs la altul, antialgicele sunt clasificate în acest top pe baza substanței active de către experții de la Universitatea de Medicină din Oxford, Marea Britanie. Studiile care au dat aceste concluzii au inclus mai mult de 20.000 de pacienți.

10 analgezice extrem de eficiente

1. Etoricoxib, 120-240 mg

Etoricoxibul este un antiinflamator nesteroidian (AINS), recomandat pentru durerile post-operatorii, osteoartrite (artroze), poliartrită reumatoidă, gută, dureri dentare, fibromialgie, dureri de spate și unele tipuri de migrene (scor: 18,5). Deși în 2008, Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMEA) a emis o avertizare extrem de serioasă privind riscul cardiovascular al etoricoxibului, acest medicament rămâne în top 10 manalgezice eficiente, conform cercetătorilor de la Oxford, relatează doc.ro.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img