News Flash:

Patriarhia Romana - solicitare catre Camera Deputatilor

11 Mai 2015
1896 Vizualizari | 0 Comentarii
Patriarhia Romana solicita Camerei Deputatilor, camera decizionala, 'sa respinga si de aceasta data' propunerea legislativa privind reglementarea parteneriatului civil, intrucat constituie 'un atentat la valoarea permanenta a familiei si la identitatea acesteia'.scrie stiripesurse.ro

Pozitia Patriarhiei Romane survine 'in contextul reluarii pentru a treia oara in ultimii ani a unei propuneri legislative privind reglementarea parteneriatului civil, pana acum respinsa cu larga majoritate parlamentara de fiecare data'.

'Raspunsul societatii si al autoritatilor publice la incercarile actuale de-a submina familia traditionala trebuie sa tina cont de continuitatea acesteia in istorie ca dar al lui Dumnezeu-Creatorul pentru umanitate si ca binefacere pentru viata unui popor', se precizeaza intr-un comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, 'din cele mai vechi timpuri, poporul roman a mostenit si a cultivat un respect deosebit fata de familie, numita Biserica de acasa, avand credinta ca aceasta este instituita si binecuvantata de Dumnezeu'.

'Acest respect fata de familie s-a concretizat in grija pentru o viata in armonie si fidelitate, ajutorarea reciproca a sotilor, nasterea de copii si cresterea lor cu responsabilitate. Toate aceste valori au ramas peste veacuri trasaturi fundamentale ale societatii romanesti. De aceea, Biserica binecuvinteaza numai familia traditionala', se mentioneaza in comunicat.

Patriarhia Romana subliniaza faptul ca, atat Constitutia Romaniei (art. 48), cat si Codul Civil (art. 258) reflecta realitatea ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe drepturile si indatoririle parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor si considera ca aceste acte normative trebuie respectate si aplicate, 'iar nu diminuata importanta lor prin institutii noi, fara nicio traditie, dar care pretind drepturile ce decurg din casatorie'.

'Niciun angajament international al Romaniei nu obliga statul roman sa legifereze relatiile in afara familiei constituite prin casatoria dintre un barbat si o femeie', mai considera sursa citata.

De asemenea, Patriarhia Romana atrage atentia ca 'parteneriatele civile incearca sa slabeasca familia traditionala sau sa i se substituie si reprezinta un atentat la identitatea acesteia'.

'Subminarea valorilor familiei traditionale prin crearea unor alternative la aceasta pericliteaza familia naturala ca temelie a societatii umane. De aceea, familia traditionala are dreptul si datoria de a-si proteja propria identitate, demnitate si continuitate', adauga comunicatul mentionat.

Patriarhia Romana argumenteaza, de asemenea, ca experienta altor state arata ca 'aceste parteneriate civile sunt doar o anticamera a acceptarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex'.

'Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute sotilor de catre stat, ci si o valoare sociala, care sustine viata si continuitatea unui popor. De aceea, subminarea familiei traditionale nu poate fi decat in defavoarea binelui comun al societatii', precizeaza comunicatul.

Totodata, in opinia Patriarhiei, 'adoptarea initiativei privind parteneriatele civile ar avea efecte negative si in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor'.

'Copiii risca sa fie privati, impotriva vointei lor, de afectiunea materna sau paterna, fapt care ar duce la efecte negative pe termen lung, prin substituirea acestora cu alte tipuri de afectiune (doua mame, doi tati etc.)', se mai arata in comunicatul Patriarhiei.

Pe 31 martie, senatorii au respins propunerea legislativa a deputatului independent Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil.

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul a votat, in calitate de prima Camera sesizata, raportul de respingere, cu 49 de voturi pentru, opt voturi impotriva si trei abtineri.

Propunerea legislativa stipuleaza ca parteneriatul civil este 'un contract incheiat, fara niciun fel de discriminare, intre doua persoane care decid sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc si a egalitatii in drepturi'.

Camera Deputatilor se va pronunta asupra propunerii in calitate de for decizional.

sursa:stiripesurse.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014692 (s)