vineri, 19 aprilie, 2024

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse: Trebuie sa fii orb pentru a nu vedea apropierea momentelor oribile ale istoriei

Distribuie:

Publicat:

Seful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, care s-a aflat la Bucuresti pe 26 octombrie, este de parere traim intr-o perioada critica a omenirii, si ca sfarsitul este tot mai aproape, iar oamenii care isi iubesc patria trebuie sa se uneasca in aceasta perioada critica a dezvoltarii civilizatiei umane, informeaza Sputnik. Desi in discursul Patriarhului Kiril pot fi identificate elemente cumva reale, el poate fi cumva legat de mesajul politic pe care Putin il adreseaza rusilor.

”Toti oamenii care isi iubesc patria trebuie sa se uneasca pentru ca pasim intr-o perioada critica a dezvoltarii civilizatiei umane. Toate aceste lucruri au devenit vizibile cu ochiul liber… Trebuie sa fii orb pentru a nu vedea apropierea momentelor oribile ale istoriei, despre care vorbeste in Apocalipsa apostolul si evanghelistul Ioan Teologul“, a spus in predica sa Patriarhul dupa oficierea Liturghiei in catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova. 

El a adaugat ca, potrivit invataturii crestine, apropierea si indepartarea sfarsitului lumii depinde de oameni. Seful Bisericii Ortodoxe Ruse a indemnat pe fiecare, indeosebi persoanele publice sa constientizeze responsabilitatea in fata Rusiei si intregului neam omenesc si sa puna capat ”alunecarii in bezna sfarsitului istoriei“.

”Astazi pacatul nu este pur si simplu unul evident, chiar daca in decursul intregii istorii oamenii au incercat sa-si ascunda pacatul personal si interpersonal. Astazi pacatul se prezinta drept cel mai atragator mijloc — prin cinematografie, teatru si alte manifestari artistice. 

Si arta, care are menirea de a cultiva personalitatea umana, sa o imbogateasca, sa o ridice spre cer, devine o greutate care nu permite omenirii sa se ridice. Nu am in vedere toata arta, ci acea care in ultimii ani isi manifesta drepturi deosebite de a transmite poporului ispite si pacate, sa duca in eroare oamenii.

Astazi nu este momentul sa clatinam barca patimilor omenesti, pentru ca si asa exista prea multe influente negative asupra oamenilor care le distrug viata spiritual”, a subliniat patriarhul rus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img