vineri, 19 aprilie, 2024

Patronul echipei PAOK Salonic, interzis pe stadioane timp de trei ani

Distribuie:

Publicat:

Patronul echipei PAOK Salonic, antrenată de românul Răzvan Lucescu, a primit interdicţia de a mai intra pe stadioane timp de trei ani, în urma incidentelor care au avut loc la derby-ul cu AEK Atena, disputat luna aceasta în campionatul Greciei, a anunţat, joi, Liga elenă de fotbal, citată de AFP.

Liga i-a aplicat, totodată, o amendă de 100.000 de euro preşedintelui clubului din Salonic, omul de afaceri rus de origine greacă Ivan Savvidis, în timp ce PAOK a pierdut trei puncte în clasament, coborând astfel pe poziţia a treia.

PAOK Salonic va fi obligată să plătească şi o amendă de 63.000 de euro, însă aceste sancţiuni pot fi contestate în apel, la Federaţia greacă de fotbal.

Pe 11 martie, în finalul meciului dintre PAOK Salonic şi AEK Atena, la scorul de 0-0, fundaşul gazdelor Fernando Varela (ex-Steaua) a înscris un gol ce părea să aducă victoria echipei lui Răzvan Lucescu, însă centralul nu l-a validat considerându-l din ofsaid, ceea ce a provocat furia echipei locale, în special a preşedintelui clubului din Salonic.

Vizibil enervat, Ivan Savvidis a intrat pe teren, purtând un pistol la centură, pentru a-i cere socoteală arbitrului, care a modificat ulterior decizia, acordând gol valabil lui PAOK. Dar centralul nu a reuşit apoi să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar. Jucătorii echipei oaspete au revenit la vestiare, temându-se pentru propria lor securitate şi acuzându-l pe Savvidis că a atacat un responsabil al lui AEK.

Poliţia greacă a emis ulterior un mandat de arestare pe numele preşedintelui clubului PAOK Salonic, care şi-a cerut "scuze" pentru că a intrat pe teren înarmat.

Incidentul violent a determinat suspendarea timp de trei săptămâni a primei ligi a campionatului Greciei, de către guvernul de la Atena, în timp ce FIFA a ameninţat cu sancţiuni ce pot "include suspendarea" Greciei din cadrul instanţei internaţionale. Liga elenă de fotbal a decis luni să permită reluarea campionatului, începând din 31 martie.
AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img