vineri, 19 aprilie, 2024

Patronul roman al unei patiserii din Londra care refuza sa angajeze britanici! De ce face acest lucru

Distribuie:

Publicat:

Patronul roman al unei patiserii din nord-vestul Londrei nu angajeaza britanici. De ce? Simplu! Pentru ca englezii nu muncesc la fel de mult ca romanii.

Ovidiu Sarpe a emigrat in Marea Britanie in 1979, ca refugiat politic. La 72 de ani, el este patronul unei patiserii din Burnt Oak, in nord-vestul Londrei – "Patiseria Romana" – si are 16 angajati, cu totii originari din Romania.

Ovidiu Sarpe a explicat jurnalistilor de ce nu are si angajati britanici – nu se compara cu romanii, britanicii gasesc mereu scuze ca sa nu ramana peste program si nu sunt la fel de priceputi si muncitori ca romanii.

"Daca ar fi nevoie sa vina la lucru doua ore in afara programului, nu ar face-o! Un englez ar spune: da, dar nu duminica asta, ci duminica viitoare!", a declarat Ovidiu Sarpe.

Vezi si: Zeci de mii de cadavre au fost deshumate in Marea Britanie pentru construirea unei cai ferate

Asa ca a ales ca toti cei 16 angajati sa fie romani. "Muncesc ca sa trimita bani acasa. De aceea au venit aici. Muncesc din greu ca sa trimita bani acasa! De asemenea, este mai usor sa comunici cu ei", explica patronul roman.

Burnt Oak, zona unde locuieste Ovidiu Sarpe, este supranumita Mica Romanie, pentru numarul mare de romani care au venit aici. Ba chiar a inceput sa i se spuna "Bontoc", dupa modul cum ii pronunta numele romanii. 56% dintre copiii de scoala din Burnt Oak nu au engleza ca limba materna, iar 35% sunt din Romania.

"Daca spui buna ziua in romana pe strada, 5 oameni intorc capul. Daca te duci la supermarketul Asda din Burnt Oak, poti sa ii spui Romasda: 80% dintre oameni sunt romani. Vorbesc in romana, se uita la televiziuni romanesti", spune patronul roman.

Datele recente arata ca romanii au devenit a doua comunitate de imigranti din Marea Britanie, dupa polonezi. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img