vineri, 19 aprilie, 2024

Patru afectiuni grave care pot fi combatute cu ciocolata neagra

Distribuie:

Publicat:

Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti si in acizi grasi sanatosi, care au efect neurostimulator, antidepresiv si cardioprotector.

Atunci cand alegeti ciocolata trebuie sa fiti atenti la cantitatea de cacao pe care o contine, cu cat mai multa cu atat mai bine. Cele mai indicate sortimente de ciocolata sunt cele care contin peste 75% cacao.

Va prezentam mai jos patru afectiuni grave care pot fi combatute cu ajutorul ciocolatei.

1. Lupta impotriva cancerului

Pentamerul, un ingredient prezent in ciocolata are proprietati anticancer determinand aparitia unor proteine care blocheaza divizarea celulelor cancerigene, conform unui nou studiu elaborat de oamenii de stiinta americani din cadrul Universitatii din Georgetown.

2. Afectiunile inimii

Cercetatori de la Facultatea de Medicina de la Harvard au analizat efectele ciocolatei pe un esantion de 3.000 de femei suedeze cu varsta mijlocie si varstnici, pentru a evalua mai precis relatia dintre ciocolata si insuficienta cardiaca. Femeile care au consumat una sau doua portii de ciocolata de calitate bogata in cacao pe saptamana au prezentat un risc de 32% mai mic de a dezvolta insuficienta cardiaca, iar femeile care au mancat trei portii de ciocolata pe luna au avut un risc de 26% mai mic.

3. Diabetul

Intr-un mic studiu italian, participantii care au mancat un pumn de bomboane de ciocolata neagra pe zi, timp de 15 zile au aratat o scadere de 50% a rezistentei la insulina. Flavonoidele din ciocolata neagra cresc productia de oxid nitric, o substanta care ajuta la controlul sensibilitatii diabeticilor la insulina.

4. Dementa

Datorita continutului de flavonoizi, ciocolata imbunatateste functiile cerebrale si previne dementa prin favorizarea circulatiei sanguine de la nivelul creierului, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Harvard.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img