marți, 23 aprilie, 2024

Patru autovehicule fara drept de circulatie, depistate in trafic la P.T.F. Albita

Distribuie:

Publicat:

Patru cetateni romani au fost depistati la controlul de frontiera din P.T.F. Albita, conducand autovehicule inmatriculate in alt stat care nu aveau drept de circulatie in Romania sau care figurau radiate din circulatie de catre autoritati.

* In ziua de 7 noiembrie , in jurul orei 22.00, in P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de iesire din tara, cetateanul roman Alexandru I., in varsta de 27 de ani, conducand un ansamblu de vehicule, format din autocamion si o remorca, ambele inmatriculate in Olanda.

Jumatate de ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul roman Marin T., in varsta de 33 de ani, conducand o autoutilitara marca Mercedes, inmatriculata in Olanda.
La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la valabilitatea inmatricularii autovehiculelor, s-au efectuat verificari suplimentare in urma carora s-a constatat ca atat remorca, cat si autoutilitara figureaza in bazele de date ca radiate din circulatie de autoritatile din Olanda in data de 13.10.2015, respectiv, 23.10.2015.

In cele doua cauze se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea/ tractarea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

* Tot in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, in acest sfarsit de saptamana, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanii romani Valentin M., in varsta de 35 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din autocamion si remorca, inmatriculate in Franta, respectiv Germania si Nicolae V., in varsta de 39 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Franta.

“La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca vehiculele in cauza au inspectia tehnica periodica expirata. “declara Irina Mirica,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, cei doi conducatori auto au declarat ca nu au cunostinta ca inspectia tehnica periodica a vehiculelor pe care le conduc este expirata, intrucat au omis sa verifice termenul de valabilitate.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cele doua cauze, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img