News Flash:

Patru nave NATO vor intra in apele Marii Negre in aceasta saptamana

3 Septembrie 2014
1502 Vizualizari | 1 Comentarii
Patru nave NATO vor intra pana la 7 septembrie in apele Marii Negre, regiunea fiind vizitata in ultima perioada de mai multe nave de razboi in contextul situatiei din Ucraina, a indicat azi o sursa militar-diplomatica rusa, potrivit ITAR-TASS.

Conform sursei citate de agentia de presa rusa sub rezerva anonimatului, este vorba de distrugatorul american USS Ross, de fregata franceza Commandant Birot, fregata spaniola Juan de Bourbon si de fregata canadiana Toronto. Primele doua nave vor intra in apele Marii Negre azi, 3 septembrie, celelalte doua urmand sa soseasca in zona la 6 septembrie.

Sursa ITAR-TASS a mai indicat ca fregata franceza Dupuy de Lome, care se afla in prezent in Marea Neagra, va parasi regiunea la 5 septembrie.

La inceputul saptamanii trecute, RIA Novosti, o alta agentie de presa rusa, informa, citand tot o sursa militara rusa, ca in apele Marii Negre vor intra la inceputul lunii septembrie doua nave NATO si anume distrugatorul american USS Ross si fregata franceza Commandant Birot.

In ultimele luni, in contextul situatiei tensionate din Ucraina, in apele Marii Negre au venit mai multe nave de razboi dotate cu rachete si echipamente de ultima generatie, precum distrugatoarele americane USS Donald Cook si USS Truxtun, fregata americana USS Taylor si fregatele franceze Dupleix si Dupuy de Lome.

Rusia a reactionat de fiecare data la prezenta in Marea Neagra a acestor nave, cerand respectarea stricta a prevederilor Conventiei de la Montreux. Documentul, semnat in 1936, limiteaza tonajul si durata prezentei navelor de razboi ale altor tari decat cele riverane Marii Negre. Expertii rusi vorbesc de un "joc al nervilor" cu privire la aceasta concentrare de nave razboi ale NATO in apele Marii Negre si de "o presiune agresiva" asupra Rusiei.

nave nato 7 septembrie marii negre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046830 (s)