News Flash:

PDL iese la atac: "Migratia medicilor este problema de siguranta nationala"

29 Noiembrie 2013
2531 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciprian Iftimoaiei
PDL Vaslui clasifica protestul personalului medical ca fiind absolut justificat. Ministrul Nicolaescu dorind aruncarea in derizoriu a grevei si a problemelor din sistem, motivand ca nu sunt bani. Iar daca banii erau problema, solutiile erau foarte numeroase, una dintre ele fiind limitarea fraudelor din sistem, iar asta ar aduce cel putin 300 de milioane de euro, precum si  introducerea asigurarilor private ar aduce peste un miliard de euro.

Prim-vicepresedintele PDL Vaslui, Ciprian Iftimoaei este de parere ca adevarata cauza a grevei de luni este lipsa de respect a autoritatilor fata de conditia medicului, pentru toti medicii care au ales sa ramana in Romania si sa salveze vieti cu mijloace din ce in ce mai putine: "Guvernul Ponta ne demonstreaza ca este incapabil sa ofere mai mult decat solutii formale, inconsistente si ineficiente, cum ar fi introducerea pachetului de baza, in esenta un concept gol de continut. Iar Guvernul Alternativa al PDL considera ca trebuiau implementate protocoalele de practica terapeutica, in semn de respect fata de pacientul roman. Nu ni se ofera acest lucru dar ni se ofera schimbarea statutului spitalelor si transformarea lor in societati comerciale si regii autonome. Acest lucru elimina orice parghie de control a statului dand mana libera managerilor sa dea afara oameni pe criterii absolut subiective, sa recurga la reglari de conturi din care va avea de suferit tot pacientul".

Democrat-liberalii considera esentiala, ca problema de siguranta nationala, stoparea migratiei medicilor. Romania cheltuieste multi bani cu pregatirea acestor medici care dureaza intre 9 si 13 ani. Neincrederea in sistemul si nivelul de salarizare au creat un exod al tinerilor medici an de an. PDL considera ca lipsa de solutii a Guvernului este o lipsa de respect pentru viitorul Romaniei si o incalcare a drepturilor tuturor romanilor de a primi servicii de sanatate de calitate oriunde s-ar afla pe teritoriul Romaniei.

"Ne-am fi asteptat ca senatorul PNL medic dr. Nelu Tataru sa aiba o minima reactie, macar de solidaritate, fata de greva de avertisment initiata de colegii domniei sale. Cu siguranta ca, din piscina impozantei sale vile care troneaza deasupra Husului, problemele cu care se confrunta medicii, asistentele medicale si ceilalti lucratori din sistemul sanitar romanesc se vad altfel. Sau, poate ca, solicitarile sindicatelor din sanatate palesc in raport cu complexitatea problemelor aparute pe parcursul aderarii Romaniei la spatiul Schengen", a mai spus prim-vicepresedintele PDL Vaslui, Ciprian Iftimoaei.

pdl vaslui ministrul nicolaescu ciprian iftimoaei pdl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1040 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040358 (s)