News Flash:

PDL Vaslui cere demisia lui presedintelui CJ, Dumitru Buzatu

5 Decembrie 2013
2001 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciprian Iftimoaei
Partidul Democrat Liberal - Organizatia Judeteana Vaslui denunta conflictul redeschis între protestatarii din comunca Pungesti si fortele de ordine ale Jandarmeriei si Politiei prezente în zona pentru a asista la reluarea operatiunilor de explorare a gazelor de sist ale companiei Chevron. Precizand faptul ca ceea ce s-a întamplat pe data de 2 decembrie la Pungesti nu reprezinta altceva decat derularea unui nou episod conflictual, pe de o parte, între cetatenii din comuna si reprezentantii ONG-urilor ecologiste si, pe de alta parte, între Jandarmi si reprezentantii Chevron. Intentiile autoritatilor locale si judetene sunt percepute în continuare de cetateni cu neîncredere si sanctionate prin aceste forme de nesupunere si protest public.

Ciprian Iftimoaei, prim vice-presedintele PDL Vaslui, crede ca aceasta stare conflictuala are la origine minciuna USL, care în 2012, s-a instalat la putere prin frauda morala, sustinand interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist în judetul nostru, ca, mai apoi, sa-si schimbe radical pozitia. "Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD) si prefectul Radu Renga (PNL) trebuie sa înteleaga în al doisprezecelea ceas ca si-au pierdut orice legitimitate în gestionarea conflictului deschis de la Pungesti.

PDL Vaslui considera ca trebuie introdus un moratoriu pe problematica explorarii si exploatarii gazelor de sist în judetul Vaslui pana sunt îndeplinite urmatoarele conditii care ar permite rezolvarea situatiei conflictuale: efectuarea unor studii de impact asupra mediului înconjurator; aducerea la cunostinta publicului interesat prin toate mijloacele mass-media, Internet si prin dezbateri publice a rezultatelor studiilor de impact; depunerea unei garantii financiare de catre compania Chevron în favoarea statului roman care sa fie oricand executata în momentul în care, în cursul operatiunilor de explorare, se prejudiciaza mediul înconjurator; consultarea autoritatilor locale si a cetatenilor din comunele vizate de operatiunile Chevron; derularea unor actiuni de
catre compania Chevron în parteneriat cu autoritatile locale pentru a castiga încrederea cetatenilor cu privire la operatiunile de explorare a gazelor de sist", a declarat Ciprian Iftimoaei.

In viziunea celor de la PDL Vaslui, principalii vinovati pentru tot ce se întampla la Pungesti sunt acele persoane care au mintit oamenii atunci cand s-au jurat public ca nu vor permite sub nici o forma operatiuni de explorare sau exploatare a gazelor de sist în judetul Vaslui si-au pierdut orice urma de autoritate. Prin urmare, solicitam de îndata demisiile presedintelui CJ Vaslui Dumitru Buzatu si a prefectului Radu Renga, principalii responsabili legali si morali de managementul dezastruos al conflictului de la Pungesti.

organizatia judeteana vaslui comunca pungesti companiei chevron usl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031665 (s)