joi, 28 martie, 2024

Pediatrul husean, Bianu Floretina, nu i-a convins nici pe judecatorii ieseni

Distribuie:

Publicat:

Veste proasta pentru FLORETA BIANU, medicul pediatru husean care a cerut anularea amenzii aplicate de Ministerul Sanatatii in urma anchetei, asta dupa ce o copila de doar 4 ani a murit la doar cateva zeci de minute de la internare.

Desi judecatorii huseni au considerat de la inceput neintemeiata plangerea facuta de doctorul pediatru FLORETA BIANU, aceasta a cerut ca procesul sa fie stramutat de la Judecatoria Husi, la cea din Iasi, doarece s-a temut de presiunea mediatica si publica din orasul sau natal. Medicul pediatru, contestat de multi de parinti huseni, a fost acuzat ca nu a stiut sa gestioneze o situatie de maxima urgenta, lucru care a dus la moartea unei fetite de 4 ani.

Fara succes insa, magistratii ieseni au respins cererea medicului pediatru BIANU FLORETA.

Reamintim faptul ca in noaptea de 4/5 octombrie 2014, o fetita de 4 ani din comuna Bunesti-Averesti a murit la 40 de minute dupa internare. Micuta nu era cunoscuta cu antecedente medicale pana la acea varsta. Ministerul Sanatatii a demarat o ancheta la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Husi, unde a depistat numeroasele protocoale  incalcate privind gestionarea cazurilor de urgenta. In concluziile anchetei se arata ca si conducerea spitalului a acceptat disfunctionalitatea din circuitul urgentelor pediatrice, neimplicandu-se in rezolvarea conflictelor dintre medici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img