joi, 25 aprilie, 2024

PENIBIL! Un primar, achitat acum o luna pentru abuz in serviciu, a fost retinut din nou, cu aceeasi acuzatie

Distribuie:

Publicat:

Primarul comunei Izvoarele (Olt), Florian Constantin, achitat la inceputul lunii iunie de magistratii Judecatoriei Slatina intr-un dosar in care era acuzat de abuz in serviciu, a fost retinut din nou, tot pentru abuz in serviciu. Primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, achitat la inceputul lunii iunie intr-un dosar privind abuzul in serviciu, a fost retinut din nou, joi seara, de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina.
Primarul este acuzat tot de abuz in serviciu.
Reprezentantii Parchetului Slatina au confirmat faptul ca edilul a fost retinut, iar surse apropiate anchetei au declarat ca primarul a fost retinut dupa ce s-au gasit nereguli in gestiunea bugetului local. Potrivit acelorasi surse, edilul ar fi acuzat si de ultraj, scrie Mediafax. La inceputul lunii iunie, primarul comunei Izvoarele a fost achitat de Judecatoria Slatina, intr-un dosar in care era acuzat de abuz in serviciu, magistratii constatand ca fapta nu este prevazuta de legea penala. Trimis in judecata in acelasi dosar, a fost achitat si omul de afaceri Sorin Paduraru, acuzat de complicitate la abuz in serviciu.
In acest dosar, chiar reprezentantul Parchetului Slatina a cerut judecatorului achitarea inculpatului
Procurorii il acuzau pe Florian Constantin ca, in anul 2013, a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de imprumut, ce a fost incheiat cu incalcarea dispozitiilor Legii 273/2006 privind finantele publice locale, referitoare la conditiile de contractare a imprumuturilor interne, pentru realizarea de investitii publice de interes local. Prin activitatea desfasurata, inculpatul a obtinut nelegal fonduri pentru finantarea lucrarii de constructii vizand Proiectul „Campus Scolar la Scoala de Arte si Meserii Izvoarele, jud. Olt”, prejudiciul adus comunei Izvoarele ridicandu-se la 216.002 lei. Banii au venit de la omul de afaceri Sorin Paduraru, a carui firma obtinuse executarea lucrarii de investitii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img