News Flash:

Penitenciarul Vaslui: A fost finalizat proiectul „O pata de culoare”-FOTO

9 August 2016
1696 Vizualizari | 0 Comentarii
Duminica, 07 august 2016, la Penitenciarul Vaslui, a fost finalizat proiectul „O pata de culoare”, care a reusit sa aduca arta dincolo de limitele conventionalului.

34 de artisti din intreaga tara, studenti ai facultatilor de arte, reprezentanti ai unor institutii, voluntari, dar si 30 de detinuti au insuflat personalitate unui spatiu obisnuit, reusind sa transforme mediul carceral intr-un loc mai deschis si mai prietenos. Impreuna, au pictat aproximativ 1068 metri patrati din peretii unitatii de detentie, curtile de plimbare, portile de acces, un record in ceea ce priveste suprafata pictata in cadrul unui singur proiect.

Timp de sapte zile, acestia si-au demonstrat talentul si imaginatia, reusind astfel sa proiecteze imaginea potrivita, menita sa ii determine pe privitori sa-si schimbe instantaneu starea de spirit si sa devina pozitivi, optimisti, mai deschisi, mai luminosi.

Lucrarile au fost apreciate si de peste 120 vizitatori, persoane civile de toate varstele, care si-au exprimat gandurile, trairile, emotiile de moment intr-un registru special constituit pentru acest eveniment.

"Multumim pentru deschidere si implicare in reusita acestui proiect  partenerilor direct implicati  respective Asociatia “Grupul de Initiativa si Actiune” Vaslui, oficialitatilor locale, Primariei Vaslui, Serviciului Umanitar pentru Penitenciare Moldova, sindicatelor si personalului din Penitenciarul Vaslui, care, placut surprinse de impresionanta coeziune dintre atatia artisti consacrati si detinutii implicati, dar si de calitatea desenelor realizate, au sustinut, inclusiv material, desfasurarea in bune conditii si finalizarea cu succes a acestei activitati."declara purtatorul de cuvant Nicolae TOMA,

 

Galerie Foto

l.,mm_.m_
penitenciarul vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032809 (s)