vineri, 29 martie, 2024

Pensiile in pericol. Dobanzile mici ar putea lasa pensionarii fara venituri in viitor!

Distribuie:

Publicat:

Din cele mai puternice economii ale Europei vin avertismente ca dobanzile extrem de mici produc dezastru in industria pensiilor si ca populatia inca nu realizeaza acest lucru.

Solutiile propuse de expertii din domeniu includ fortarea companiilor sa efectueze injectii masive de capital in schemele lor de pensii, reducerea beneficiilor sau majorarea varstei de pensionare de-a lungul si de-a latul Europei. Insa aceste optiuni sunt periculoase pentru politicieni si pot declansa proteste sociale, scrie Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Din Germania, autoritatea de supraveghere financiara BaFin a atentionat ca in curand schemele de pensii ar putea fi fortate sa reduca platile catre pensionari din cauza dobanzilor mici. Dobanda de politica monetara a BCE, banca centrala a zonei euro, este la minimul record de 0,25%, iar cea pentru depozite la -0,4%.

Alfred Gohdes, seful diviziei din Frankfurt a Willis Towers Watson, cea mai mare firma de consiliere pentru in-vestitori institutionali, a descris inter-ventia BaFin drept „neobisnuita“.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img