joi, 28 martie, 2024

Pensiile si alocatiile NU VOR FI MAJORATE! Anuntul lui Klaus Iohannis: ‘Pur si simplu nu sunt bani!’

Distribuie:

Publicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că este convins de faptul că România o să treacă cu bine peste criza economică și sanitară. Referitor la creșterea pensiilor și alocațiilor, președintele a anunțat că cel puțin în acest moment nu este posibilă această majorare, deoarece nu există destule fonduri la bugetul statului.

 

„Ne găsim într-o situație complicată nu doar epidemiologic, ci și bugetar și electoral. Ne dorim, sincer, să creștem și alocațiile și pensiile. Însă de la dorință la putință este o cale mai lungă.

În condițiile în care economia României se contractă, așa cum se întâmplă și în Uniunea Europeană, totuși veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. În loc de 3% vom avea un deficit mai mare.

Nu cred că se așteapă cineva ca toate cheltuielule să poată fi făcute. Pur și simplu nu sunt bani. Am rugat Guvernul să caute soluții să vină cu soluții, atât cât se poate.

PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor și s-a obținut acest lucru. PSD a vrut să copieze soluția, dar care în acest moment nu va fi de azi pe mâine. Și eu, și guvernul ne dorim să devină realitate. Dacă nu să devină în etape, cum spune cineva, pas cu pas.

Un lucru similar pot să vă spun și despre pensii. Un procent de 40% nu este posibil. Nu sunt bani! Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât? Va calcula guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img