News Flash:

Pensionari inselati de persoane necunoscute care pretindeau diverse documente in numele Casei de Pensii si al sefilor de aici

11 Noiembrie 2015
1762 Vizualizari | 2 Comentarii
In ultimele zile s-au prezentat la sediul Casei Judetene de Pensii Vaslui, mai multe persoane care au reclamat faptul ca au fost abordate de presupusi angajati ai institutiei, care le-au solicitat diverse documente, in vederea recalcularii pensiei, a declarat,vineri, directorul executiv al CJP Vaslui, Isabel Bogdan. Acesta a precizat ca pensionarilor le-au fost solicitate pe langa cereri de recalculare, copii ale actelor de stare civila, precum si cupoane de pensii in original.

„Casa Judeteana de Pensii Vaslui aduce la cunostinta tuturor beneficiarilor sistemului public de pensii faptul ca niciun director sau angajat al institutiei nu a solicitat date cu caracter personal, acte de stare civila sau cupoane de pensii, in vederea recalcularii drepturilor de pensie, in afara programului de lucru si cu atat mai mult persoanelor aflate in alte spatii decat sediul CJP Vaslui”, a precizat directorul CJP Vaslui.
Bogdan Isabel a facut un apel la pensionarii vasluieni sa nu se lase inselati de persoanele care pretind ca vor interveni pentru recalcularea pensiei, in sensul majorarii acesteia.
„Recalcularea pensiei se face in conformitate cu prevederile art. 107 din Legea nr. 263/2010, in situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire. Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia. Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii ”, a mai declarat directorul executiv al CJP Vaslui, Bogdan Isabel.

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 „cererea de pensionare, insotita de actele doveditoare, se depune la casa de pensii competenta teritorial in functie de domiciliul solicitantului, incepand cu data indeplinirii conditiilor de pensionare. Solicitantul poate fi persoana indreptatita, tutorele acesteia, curatorul acesteia, persoana careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, precum si mandatarul, desemnat prin procura speciala, in situatia in care este mandatat si sa incaseze drepturile de pensie”.

Seful CJP Vaslui,Isabel Bogdan, a anuntat ca a depus o plangere la Politie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1474 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014988 (s)