News Flash:

Pensionarii barladeni se imprumuta cu bani pentru a putea sa isi cumpere medicamentele

8 Aprilie 2014
1913 Vizualizari | 0 Comentarii
Pensionarii din municipiul Barlad cat si din comunele arondate traiesc vremuri din ce in ce mai grele.Au muncit o viata, pentru o pensie de nimic, iar de multe ori nu le ajung de la o luna la alta pentru mancare si pentru celelalte cheltuieli, ba chiar au inceput sa imprumute bani ca sa-si poata lua tratamentele prescrise de medici.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Barlad, al carei scop este sprijinirea membrilor prin acordarea de imprumuturi cu dobanzi rezonabile, a ajuns sa le salveze, la propriu, viata oamenilor. Daca, pana mai ieri, varstnicii faceau credite pentru a-si cumpara aparatura electrocasnica si mobilier ori pentru a-si amenaja locuintele sau pentru a merge in concediu, mai nou, prioritatile multora s-au schimbat radical. Cei cu venituri extrem de mici au ajuns sa se imprumute pentru simplul fapt ca banii nu le ajung de la o luna la alta. Si daca mai sunt si bolnavi, iar retetele sunt scumpe, singura metoda pentru a nu ramane fara tratamentul prescris este sa se imprumute. Pe deasupra, oamenii s-au vazut nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru plata facturilor la electricitate sau la gaz in lunile de iarna.

„A inceput sa creasca si numarul persoanelor care vor sa se imprumute pentru a-si putea achita facturile la electricitate sau la gaz. In astfel de cazuri, imprumuturile acordate variaza intre 100 si 1.500-2.000 de lei, cu termen de returnare in cinci sau sase luni, iar oamenii sunt foarte seriosi si vin sa plateasca la timp ratele. De regula, fac imprumuturi la nivelul fondului cotizant, fara sa mai apeleze la giranti. Spre exemplu, daca fondul cotizant este de 500 de lei, tot atata solicita cu imprumut, iar dobanda este de numai 2%”, a declarat Nicolaie Mihai, presedintele CARP Barlad.

In aceasta perioada a mai crescut si numarul membrilor care au solicitat credite pentru o masa mai imbelsugata de Paste, ca de altfel cum se intampla si de Craciun.carp barlad nicolaie mihai carp barlad paste craciun
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0899 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036273 (s)