vineri, 29 martie, 2024

Pepene galben: ce beneficii are fructul favorit al verii

Distribuie:

Publicat:

Iată de ce să mănânci pepene galben și cum îți ajută organismul acest fruct delicios și plin de nutrienți esențiali.

Cu siguranță pe lista fructelor favorite din sezonul cald se numără și pepenele galben și te înțelegem perfect. Pe lângă gustul absolut delicios, acest fruct este un pachet de nutrienți esențiali de la antioxidanți care luptă împotriva constipației, până la fibre. În plus, este un fruct versatil care poate fi consumat fie proaspăt, fie pe grill sau direct din congelator, pe post de înghețată. Iată de ce să mănânci pepene galben și cum îți ajută organismul.

Pepene galben: valori nutriționale

Acest fruct este bogat în vitamina C, potasiu, magneziu, arată un studiu din 2019. De asemenea, este bogat în beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A, menită să sprijine funcțiile sistemului imunitar și sănătate pielii și vederii, arată National Library of Medicine. Pe lângă faptul că este bogat în fibre, conține și foarte multă apă, ceea ce ajută la digestie. 160 de grame de pepene galben conțin:

54 calorii

1 gram proteină

0 grame grăsimi

13 grame carbohidrați

1 gram fibre

13 grame zahăr

Pepene galben: beneficii pentru sănătate

Luptă împotriva stresului oxidativ

Unul dintre cei mai cunoscuți antioxidanți pe care-i conține pepenele galben este vitamina C, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea stresului oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi înainte ca aceștia să se acumuleze în organism și să distrugă celulele. Stresul oxidativ este un risc crescut pentru bolile cronice precum bolile cardiovasculare și cancerul. Mai mult, vitamina C ajută organismul să regenereze vitamina E, un alt antioxidant.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img