News Flash:

PEPENI CONFISCATI LA BARLAD

9 Iulie 2014
1987 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii si jandarmii barladeni au confiscat peste 2.500 kg pepeni fara documente legale de provenienta, ce urmau sa fie comercializati pe raza municipiului Barlad.

Marti,8 iulie, politisti barladeni si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Barlad au depistat pe strada Tecuciului doua persoane care intentionau sa comercializeze pepeni fara a detine acte de provenienta.

Italian.C, de 26 ani si Marius.G, de 24 ani, ambii din comuna Slobozia Bradului, judetul Vrancea aveau in doua autoutilitare cantitatea de 479 kg, respectiv 2091 kg pepeni. Acestia intentionau sa comercializeze pepenii intr-un spatiu neamenajat.

Cei doi tineri nu au putut prezenta documente legale de provenienta pentru bunurile comercializate, fapt pentru care politistii au luat masura sanctionarii contraventionale in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, cu amenda in cuantum de 500 lei pentru fiecare. Intreaga cantitate a fost ridicata in vederea confiscarii si predata in vederea valorificarii la o societate comerciala cu punct de lucru in municipiul Barlad.
„In conformitate cu prevederile Legii 12/1990, efectuarea de activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dupa caz, cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii, constituie contraventie.Agentii economici trebuie sa cunoasca faptul ca documentele de provenienta vor insoti marfurile, indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege.”a declarat Mihaela Straub,purtator de cuvant al IPJ Vaslui.

politistii jandarmii municipiului barlad 479 kg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042084 (s)