vineri, 26 aprilie, 2024

Percheziţii efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti pentru probarea activităţii infracţionale într-o cauză de furt

Distribuie:

Publicat:

La data de 16.10.2021, la nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, având în vedere activităţile de cercetare penală desfăşurate în cauza de furt sesizată la data de 08.10.2021 de Ocolul Silvic Marginea, prin care se reclama furtul unei cantităţi de 25 metri steri, lemn foc, a fost organizată o acţiune cu sprijinul unei grupe a Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava.

Astfel, în urma activităţilor informativ-operative executate de lucrătorii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti în perioada 08.10.2021 – 15.10.2021 s-a stabilit că din Cantonul Silvic Gălăneşti din cadrul Ocolului Silvic Marginea care are în administrare o zonă cu vegetaţie forestieră (luncă) situată pe raza comunei Gălăneşti, lunca râului Suceava, care aparţine Primăriei Gălăneşti a fost sustrasă în noaptea de 07/08.10.2021 cantitatea de aproximativ 25 metri steri lemn foc (aproximativ 12,04 metri cubi) material lemnos ce era depozitat în două locaţii diferite respectiv în zona în care este autorizată o partidă silvică care se află în curs de exploatare. Lemnul de foc (speciile pin, frasin, salcie, anin) era fasonat, secţionat la lungimea de un metru, scos şi depozitat în proximitatea zonei forestiere pentru a fi comercializat către populaţie.

În noaptea de 07/08.10.2021, persoane necunioscute, folosind un mijloc de transport au sustras din două locuri unde era depozitat material lemnos, cantitatea de cca. 25 metri steri material lemnos.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "furt calificat", prevăzută de art. 228 alin.(1), art. 229 alin.(1) lit. b din Codul penal iar în urma investigaţiilor efectuate a fost identificat microbuzul utilizat la comiterea faptei proprietatea unui bărbat din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, însă acesta era utilizat de un alt bărbat de 28 de ani din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava. La solicitarea poliţiştilor lşi unităţii de parchet, Judecătoria Rădăuţi a emis autorizaţia de efectuare a percheziţiei domiciliare pentru imobilul din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, imobil ce aparţine bărbatului de 28 de ani.

În data de 16.10.2021, începând cu ora 06:00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, cu sprijinul unei grupe de luptători SAS au pus în executare mandatul de percheziţie emis de către instanţă, ocazie cu care în incinta curţii imobilului a fost identificat microbuzul ce a fost implicat în comiterea faptei.

Microbuzul a fost ridicat şi indisponibilizat pentru cercetări fiind depus la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi în baza ordonanţei de ridicare şi a procesului verbal de indisponibilizare întocmite cu ocazia percheziţiei domiciliare.

De asemenea, a fost identificată cantitatea de aproximativ 1,24 metri cubi lemn foc fag pentru care bărbatul de 28 de ani nu poseda documente de provenienţă din transport, material lemnos ce a fost ridicat si transportat la Ocolul Silvic Marginea în vederea stabilirii provenienţei, fiind predat în custodie.

Bărbatul de 28 de ani a fost condus la sediul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, iar în urma probatoriului administrat şi a audierii în calitate de suspect în prezenţa apărătorului ales, s-a dispus de către poliţişti măsura reţinerii preventive sub aspectul comiterii infracţiunii de "furt calificat", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1), comb. cu art. 229, alin. 1, lit. b) din Codul Penal, fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Bărbatul de 28 de ani a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

– Sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei aplicate de poliţişti în cadrul Acţiunii Scutul Pădurii
În perioada 09 – 11.10.2021, conform Planului de acţiune "Scutul Pădurii", poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciului Ordine Publică (SOP) – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul personalului din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Acţiunile au fost organizate în special pe două segmente de drum utilizate preponderent pentru transportul materialului lemnos, fiind verificate 17 transporturi de material lemnos.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei, toate la Legea nr. 171/2010.

De asemenea, au fost confiscaţi 14,13 metri cubi material lemnos în valoare de 8.564 lei.

– Acţiuni pentru depistarea în trafic a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului
În acest weekend, la nivelul tuturor subunităţilor de poliţie s-au desfăşurat acţiuni pentru identificarea şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, alcoolul la volan fiind una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul activităţilor organizate la nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au fost executate activităţi de control al traficului rutier, ocazie cu care la ora 12:00, echipajul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control autoturismul marca Ford Focus ce se deplasa pe raza com. Bilca pe drumul public D.J. 178 C din direcţia Bilca spre com. Frătăuţii Noi. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr din com. Bilca, jud. Suceava.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest din dotarea Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, ocazie cu care s-a constatat că rezultatul testului efectuat a fost 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere concentraţia de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de "Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe‟ faptă prev. şi pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul penal.

La data de 16.10.2021, ora 18.09, lucrătorii Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un conducător auto circulă haotic cu autoturismul pe drumul public dintre satele Feteşti şi Adâncata şi este posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice.

Patrula din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, s-a deplasat pe DN 29A, pe raza satului Adâncata, unde la ora 18.20, a fost identificat autoturismul în cauză.

S-a procedat la oprirea autoturismului prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, iar după ce s-au prezentat şi declinat calitatea lucrătorii de poliţie au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale şi ale autoturismului. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 28 ani din sat Adâncata, comuna Adâncata, judeţul Suceava, care s-a constatat că emana halenă alcoolică. A fost testat de mai multe ori cu aparatul etilotest fără a rezulta vreo valoare întrucât şoferul nu sufla în mod corespunzător în aparatul etilotest.

Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat că şoferul figurează cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev şi ped de art. 336, alin. 1 Cod Penal şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev şi ped de art. 335, alin. 2 Cod Penal, urmând a fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Adâncata.

– Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţişti

La 16.10.2021, ora 11:30, Poliţia mun. Rădăuţi a fost sesizată cu privire la faptul că pe str. Volovăţului, din mun. Rădăuţi, jud. Suceava s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, conducătorul autoturismului implicat fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 16.10.2021, în jurul orei 11:20, un bărbat de 29 ani, din com. Bălcăuţi, jud. Suceava, conducea autoturismul pe str. Volovăţului, din mun. Rădăuţi, către str. Mihai Viteazul. Fiind sub influenţa alocoolului, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă, acroşând cu partea din dreapta faţă a autoturismului colţul unui imobil, rezultând pagube materiale.

Şoferul a fost condus la sediul Poliţiei mun. Rădăuţi, unde s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul mun. Rădăuţi unde în prezenţa medicului de gardă i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Efectuându-se verificări, s-a constatat faptul că şoferul nu posedă permis de conducere auto.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "conducere unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, al. 1 din Codul Penal şi infracţiunii de "conducerea unui vehicul fără permis de conducere", faptă prev. şi ped. de art. 335, al. 1, din Codul Penal, cu aplicarea art. 38, al. 2 din Codul Penal, ce va fi soluţionat procedural de lucrătorii Compartimentului Rutier Rădăuţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img