News Flash:

Perchezitii de amploare in scoli si licee din Bucuresti si mai multe judete

19 Mai 2015
1568 Vizualizari | 0 Comentarii
Marti dimineata au loc perchezitii la un liceu din Bucuresti si mai multe scoli si licee din tara. In Bucuresti este vizat Liceul Nichita Stanescu, dar si Asociatia Arhimede, care organiza concursuri. Anchetatorii vorbesc de fapte de evaziune fiscala de 3,1 milioane de euro. Descinderi au loc si la Mihaela Guna, reprezentanta Federatiei Nationale a Asociatilor de Parinti.scrie stiripesurse.ro

Asociatia Arhimede a fost infiintata in 2005 de catre Petrus Alexandrescu, Ion Chitescu, Georgeta Alexandrescu, Diana Olimpia Alexandrescu, Calin Florinel Vlasie, Florica Alexandrescu si Liviu Radulescu. Scopul principal al asociatiei este promovarea activitatilor in domeniul matematicii si informaticii.Asociatia a organizat ani buni Concursul Arhimede, cu ajutorul a peste 40 de profesori din diferite judete, si a incasat de la fiecare elev participant 25 de lei, fara a elibera chitante sau a plati vreo taxa la stat. Anchetatorii au descoperit ca, doar intre 2010 si 2015, asociatia ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 3,1 milioane de euro.

Documentele oficiale obtinute de Digi24 mentioneaza ca profesorul Petrus Alexandrescu apela la influenta detinuta de Mihaela Guna la nivel Ministerului Educatiei, pentru a se asigura ca toate concursurile se vor desfasura fara probleme.

Mihaela Guna este membra a Consiliului Economic si Social, organism consultativ de Guvernul si Parlamentul Romaniei, dar in acelasi timp este si presedintele Asociatiei de Parinti Scoala nr. 174 Constantin Brancusi, membra fondatoare a Federatiei Nationale a Asociatilor de Parinti.

Mai mult, profesorul Petrus Alexandrescu incheia protocoale cu scolile organizatoare de concursuri sau chiar cu inspectoratele judetene. Conform documentelor, profesorii si inspectorii scoalari implicati in intreaga afacere ar fi acceptat desfasurarea concursurilor in scoli in schimbul unor sume de bani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1095 (s) | 35 queries | Mysql time :0.040028 (s)