News Flash:

Perchezitii de amploare la Suceava

7 Mai 2015
1643 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor, si senatorul Ovidiu Liviu Dontu ar fi implicati in ancheta DNA in care procurorii efectueaza joi mai multe perchezitii, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Seful CJ ar fi vizat pentru demersuri in vederea atribuirii preferentiale a unor lucrari, dar si decontarea unor sume aferente acestora, in vederea obtinerii de avantaje personale.

Conform surselor judiciare, beneficiar al influentei presedintelui CJ Suceava ar fi fost un om de afaceri din localitatea Vicovu de Jos, care a obtinut pentru societatea sa derularea de contracte de proiectare si consultanta cu administratia judeteana sau cu administratii publice locale din judet. Omul de afaceri ar fi beneficiat si de sprijinul deputatului Gavril Mirza, fost sef CJ Suceava, care a intervenit in acest scop pe langa factori de decizie din institutia pe care a condus-o. In baza sustinerii pe care a primit-o de la Nechifor si Mirza, societatea din Vicovu de Jos a reusit sa semneze numeroase contracte cu administratiile publice locale din judetul Suceava.

Sursele mentioneaza ca favorizarea SC Drumuri si Poduri SA Suceava de catre seful CJ Suceava a fost evidentiata si de interesul acestuia, pentru intocmirea documentatiei necesare decontarii sumei de 250.000 lei, angajata prin asocierea judetului Suceava cu orasul Siret, pentru lucrarile de reabilitare a unui drum judetean.

De asemenea, la nivelul CJ Suceava au fost adoptate doua hotarari, respectiv din februarie si mai 2014, care ar fi vizat alocarea a 3.500.000 lei pentru lucrari preconizate la infrastructura rutiera judeteana, insa, in realitate, ar fi fost cu scopul de a directiona lucrarile si efectuarea de plati catre SC S.U.C.T. SA Suceava.

Cercetarile ar viza si faptul ca Nechifor, pentru a disimula acordarea fondurilor, a interpus in circuitul financiar SC Drumuri si Poduri SA Suceava, desi contractul nu prevedea posibilitatea subcontractarii.

AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012112 (s)