joi, 28 martie, 2024

Perchezitii DIICOT in judetul Vaslui, la persoane suspectate de spalare de bani si fraude informatice

Distribuie:

Publicat:

La aceasta ora, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Brasov si procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 25 de perchezitii in 10 judete si in municipiul Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata in fraude informatice si spalare de bani.

La data de 11 ianuarie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov si procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna efectueaza 25 de perchezitii domiciliare in judetele Covasna, Vrancea, Braila, Buzau, Bacau, Olt, Arad, Timis, Iasi, Vaslui si in municipiul Bucuresti.

Activitatile vizeaza membrii unei grupari infractionale organizate specializata in operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, operatiuni financiare efectuate in mod fraudulos, acces ilegal la sisteme informatice si spalare de bani.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2015, cei in cauza ar fi falsificat carduri bancare si ar fi efectuat retrageri neautorizate, cu precadere din state ale comunitatii europene (Marea Britanie, Franta, Spania, Norvegia, Elvetia, Republica Moldova), insa si din tari precum Columbia, Argentina, Thailanda si Coreea de Sud.

Astfel, cu ajutorul dispozitivelor confectionate artizanal, montate pe ATM-uri, ar fi fost obtinute date confidentiale de pe aproape 7.000 de carduri bancare.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala a fost estimat, pana in acest moment, la aproximativ 40.000 de dolari.

22 de mandate de aducere vor fi puse in aplicare de politisti, persoanele depistate urmand sa fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna,  pentru audieri.

Activitatile beneficiaza de sprijinul de specialitate al S.R.I.

La actiune participa si jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img