joi, 18 aprilie, 2024

Perchezitii DIICOT in municipiul Vaslui . Doua persoane retinute

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracţională a doi bărbați, în vârstă de 43, respectiv 35 de ani, din municipiul Vaslui, cercetați pentru efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceștia au fost reţinuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 22 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au efectuat trei percheziţii domiciliare, în municipiul Vaslui, la persoane bănuite de săvârşirea unor operațiuni ilegale cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație legală.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2020 – iunie 2021, persoanele bănuite ar fi desfășurat activităţi de procurare, depozitare şi vânzare către consumatori din municipiul Vaslui a unor produse susceptibile a avea efecte psihoactive, din clasa cannabinoizilor sintetici.

 

În urma percheziţiilor şi depistărilor efectuate, au fost ridicate 245 de grame de materie vegetală și substanță pulverulentă umedă, 7.450 de lei, un cântar electronic și două grindere, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale.

 

În cauză, au fost reţinuți pentru 24 de ore doi bărbați, în vârstă de 43, respectiv 35 de ani, din municipiul Vaslui, urmând ca aceștia să fie prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din  I.G.P.R.

 

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

 

Cercetările sunt continuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img