News Flash:

PERCHEZITII DNA LA VASLUI si BARLAD. Sunt vizate 13 locatii,2 sedii ale unor instituții publice

14 Iunie 2016
3290 Vizualizari | 0 Comentarii
Update:In cursul zilei de ieri, procurorii DNA au luat cu asalt sediul Consiliului Judetean Vaslui, dar si alte sedii ale unor societati comerciale, de unde au ridicat documente care vizeaza proiecte cu fonduri europene derulate in ultimii 10 ani.

Cel mai important proiect, cu o valoare de 100 de milioane de euro a facut obiectul anchetei. "Realibitarea sistemului de alimentare cu apa, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Barlad, Husi si Negresti", proiect ce trebuia finalizat la sfarsitului anului trecut, este invaluit in mister, iar procurorii DNA vor sa descopere de ce autoritatile judetene nu au reusit sa-l administreze corespunzator. 

Din cele 100 de milioane de euro aproximativ 80% au fost alocate reabilitarii statiilor de tratare si epurare a apei (lucrari aflate inca in curs de desfasurare). Cu restul banilor ar fi trebuit extinse retelele de distributie a apei si de canalizare menajera. Pana in decembrie anul trecut, sute de strazi din Barlad, Vaslui, Husi si Negresti ar fi trebuit sa fie racordate la aceste retele.

Scuza autoritatilor pentru nefinalizarea investitiilor, a fost lipsa avizelor ISU. Fara avizul de la ISU, lucrarile de apa si canalizare nu puteau incepe.

La ce concluzie vor ajunge procurorii DNA, vom vedea dupa ce vor pune cap la cap toate piesele din puzzle-ul Consiliului Judetean. Perchezitii ale procurorilor DNA la sediul Consiliului Judetean din Vaslui precum si la sediile mai multor societati comerciale si domiciliile unor patroni de firme. Sunt vizate fapte de coruptie comise de-a lungul mai multor ani si fraude cu fonduri europene

Stirea initiala:Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași au descins la doua birouri din cadrul CJ Vaslui si la primaria din Barlad. Sunt ridicate mai multe documente privind o serie de lucrari efectuate in cadrul unor proiecte europene în perioada 2006 - 2016. In total sunt 13 perchezitii vizate fiind si sediile unor societati de constructii care au avut ori au in derulare contracte pe bani publici. De asemenea procurorii DNA adescins si la domiciliile unor constructori din judetul Vaslui.

Printre constructorii vizati se numara Ciprian Ilisei, Constantin Constantinescu si Ciprian Safir, patroni care deruleaza contracte cu statul

Surse judiciare, au declarat ca persoanele vizate în acest dosar sunt suspectate de luare de mită, abuz în serviciu şi fals în legătură cu accesarea fondurilor europene şi cu întocmirea documentaţiei în acest sens. Este vorba despre contracte in valoare de 100 de milioane de euro. Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Jandarmeriei Bacău

procurorilor dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049186 (s)