marți, 19 martie, 2024

Perchezitii domiciliare intr-un dosar de delapidare in municipiul Vaslui. 5 persoane au fost retinute pentru 24 de ore – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ieri dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la adrese de pe raza municipiilor Vaslui și Iași.

 

Duminică, 2 octombrie 2022, peste 40 de polițiști și jandarmi au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din municipiile Vaslui și Iași.

În cauza penală în care au fost dispuse perchezițiile, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de delapidare.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare a fost ridicată, în vederea cercetării, suma de 64.000 lei.

Totodată, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, pe numele a 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 54 de ani, patru din municipiul Vaslui și unul din municipiul Iași, aceștia fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pentru cercetări.

Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit faptul că, în perioada februarie – august 2022, persoanele cercetate în prezentul dosar penal și-ar fi însușit, fără drept, bunuri materiale (materiale de construcții) din patrimoniul unui agent economic din municipiul Vaslui.

Bunurile sustrase erau comercializate la un preț mai mic decât costul de producție, la diverși agenți economici din țară, fără documente contabile sau de proveniență, persoanele cercetate însușindu-și, procentual, valorile obținute prin vânzare.

Prejudiciul cauzat persoanei vătămate este de peste 700.000 lei.

Ca urmarea a administării probatoriului, tot ieri, 2 octombrie 2022, polițiștii de investigații criminale au reținut cei 5 bărbați, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, 3 octombrie 2022, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Ancheta este în curs de desfășurare, urmând a fi continuate cercetările, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate, recuperării prejudiciului și dispunerea măsurilor legale.

 

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor Vaslui.

 

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img