joi, 28 martie, 2024

PERCHEZITII in Bucuresti si Ilfov la suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani

Distribuie:

Publicat:

Politistii, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare marti noua mandate de perchezitie domiciliara in Capitala si judetul Ilfov, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor in domeniul materialelor de constructii, cu un prejudiciu estimat la circa 1,7 milioane de lei.

“Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul materialelor de constructii, urmarind sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata, precum si scoaterea nelegala a unor lichiditati sub aparenta achitare a contravalorii unor bunuri sau servicii”, informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.700.000 de lei, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor de aproximativ 4.400.000 de lei.

Persoanele vizate urmeaza a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Capitalei.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img