marți, 23 aprilie, 2024

Perchezitii in Mures intr-un dosar de evaziune fiscala

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 13 octombrie, poliţiştii din Mureş au efectuat 12 percheziţii domiciliare într-un dosar penal de evaziune fiscală şi punerea în circulaţie de produse contrafăcute. 2 bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 995.000 de lei.

La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au pus în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

În fapt, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2015-prezent, printr-un mecanism elaborat, 4 bărbaţi ar fi comercializat, în mediul online şi prin intermediul unor firme de curierat, parfumuri de tip tester.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 195 de diverse produse, posibil a fi contrafăcute, 118 parfumuri de tip tester şi suma de 6.440 de lei, fiind totodată indisponibilizate băuturi alcoolice în valoare de 100.000 de lei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, până la acest moment, este de aproximativ 995.880 de lei.

În baza probatoriului administrat, la aceeaşi dată, faţă de 2 bărbaţi, de 27 şi 53 de ani, din Târgu Mureş, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, dosarul să fie înaintat instanţei de judecată cu propuneri legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img