News Flash:

Perchezitii intr-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 de MILIOANE euro. Sunt vizati angajati MFP

28 Octombrie 2013
3672 Vizualizari | 0 Comentarii
Mascati
Seful DNA, Codruta Kovesi, a declarat luni ca in dosarul de evaziune sunt vizate si persoane cu functii importante, dar despre care nu se pot da informatii decat dupa ce li se aduc la cunostinta invinuirile.

Codruta Kovesi a declarat, la iesirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, raspunzand unei intrebari, ca printre persoanele cercetate in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro sunt vizati angajati ai Ministerului de Finante, administratori de firme, avocati, dar si alte persoane.

"Vor fi aduse la audieri 180 de persoane, din care aproximativ 50 de persoane vor fi puse sub invinuire si li se va aduce la cunostinta invinuirea. Prejudiciul estimat in cauza este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus masuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului, o parte din bunuri vor fi identificate astazi, cu ocazia perchezitiilor", a spus procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Intrebata daca in acest dosar este vizat si un senator, Codruta Kovesi a spus ca pentru persoane care detin calitati speciale si care sunt implicate in aceasta cauza nu poate sa faca publica nicio informatie pana in momentul audierii acestora si aducerii la cunostinta a invinuirilor.

"Da , sunt si alte persoane cu functii importante, dar tot dupa ce se termina activitatile procedurale", a mai spus Kovesi. Un senator este suspectat ca ar fi protejat gruparea de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, in acest dosar ar fi vizat si un senator, acesta fiind suspectat ca ar fi facut parte din palierul de protectie a gruparii de evaziune fiscala.

In dosarul de evaziune fiscala care vizeaza domeniul industriei alimentare ar fi in atentia anchetatorilor si angajati ai Garzii Financiare, au precizat sursele judiciare.

Un numar de 160 de perchezitii au loc, luni, in Bucuresti, Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro.

Potrivit anchetatorilor, este dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care a angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, luni dimineata au loc 160 de perchezitii la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

Conform sursei citate, este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Dintre persoanele implicate, in cazul a peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale. Procurorii DNA mai spun ca prejudiciul estimat in acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA), precum si de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) si ai Agentiei Nationale de Administare Fiscala (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiaza de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

seful dna codruta kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036508 (s)