vineri, 19 aprilie, 2024

PERCHEZITII INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALA SI SPALAREA BANILOR

Distribuie:

Publicat:

In aceasta dimineata, politistii din Capitala si ai Directiei Operatiuni Speciale efectueaza 13 perchezitii la persoane banuite ca ar fi cauzat statului un prejudiciu de aproape 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscala si spalarea banilor in domeniul furnizarii materialelor de constructii. /12 mandate de aducere vor fi puse in aplicare.

Astazi, 6 iunie a.c., politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si a Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane efectueaza 13 perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov.

Activitatile, desfasurate sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, vizeaza persoane banuite de evaziune fiscala si spalarea banilor, in domeniul furnizarii materialelor de constructii.

Din cercetari a reiesit ca persoanele in cauza ar fi inregistrat in evidenta contabila si a fi declarat organelor competente achizitii fictive de la societati comerciale cu comportament de tip „fantoma”, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 de lei, iar suma ce formeaza obiectul procesului de spalare a banilor este de aproximativ  3.600.000 de lei.

Politistii vor pune in aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Politia Sectorului 1, pentru audieri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img