marți, 19 martie, 2024

Perchezitii la 7 locuinte din comuna vasluiana Bacesti intr-un dosar cu prejudiciu imens

Distribuie:

Publicat:

În data de 12 iunie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în comuna Băcești, județul Vaslui.

Sâmbătă, 12 iunie 2021, peste 25 de polițiști și 12 jandarmi au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din comuna Băcești.

În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (în formă continuată), prejudiciul cauzat persoanei vătămate fiind estimat la 20.000 lei.

  Din cercetările efectuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești din cadrul Poliției Orașului Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieșit faptul că, în perioada 3-6 iunie 2021, pe timpul nopții, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor cercetate în prezentul dosar penal ar fi sustras bunuri de valoare, dintr-o locuință situată în Băcești, județul Vaslui.

 În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost depistate și ridicate, în vederea cercetării, bijuterii, telefoane mobile, sisteme informatice (laptopuri și tablete), electronice, accesorii, precum și alte bunuri de valoare sustrase cu ocazia săvârșirii infracțiunilor.

  În urma perchezițiilor domiciliare efectuate și a cercetărilor efectuate s-a reușit recuperarea a aproximativ 90% din valoarea prejudiciului.

    În cursul zilei de ieri, 12 iunie a.c., în urma probatoriului administrat, poliţiştii negreșteni au reținut 2 tineri, în vârstă de 17, respectiv 19 ani, din Băcești, pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia au fost prezentați Judecătoriei Vaslui care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Alte două persoane (minori, din localitatea Băcești) sunt cercetate în stare de libertate.

În cauză sunt continuate cercetările, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img