joi, 18 aprilie, 2024

Perchezitii la persoane banuiete de comert cu haine susceptibil a fi contrafacute

Distribuie:

Publicat:

La data de 1 februarie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, efectueaza 5 perchezitii domiciliare, in Bucuresti si Ilfov, la sediul social si punctul de lucru ale unei societati comerciale, precum si la locuintele mai multor persoane banuite de activitati economice ilicite.

In cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, compromiterea intereselor justitiei si favorizarea faptuitorului.

Din ancheta a rezultat ca, prin intermediul unui website erau oferite spre vanzare articole de imbracaminte (camasi, triouri, pulovere) purtand marci consacrate, la preturi vedit mai mici fata de pretul produselor originale. Reprezentantii societatii care gestiona activitatea site-ul livrau clientilor produsele comandate omitand insa sa inregistreze in evidentele contabile si sa declare toate veniturile obtinute in urma comercializarii acestora.

De asemenea, pe parcursul cercetarilor un angajat al unei societati care se ocupa de livrare ar fi divulgat, fara drept, catre persoanele banuite in cauza, informatii confidentiale cu privire la derularea unor investigatii.

Acest fapt a ingreunat derularea anchetei si aflarea adevarului, intrucat persoanele implicate au luat imediat masuri pentru crearea unei aparente de legalitate cu privire la activitatea comerciala derulata, incercand totodata sa ascunda urmele savarsirii faptelor penale.

Prejudiciul cert stabilit pana la acest moment al anchetei este de circa 250.000 de lei.

Perchezitiile au ca obiect identificarea de documente financiar contabile, inscrisuri si mijloace folosite in activitatea infractionala.

Persoanele banuite in cauza urmeaza sa fie conduse la audieri, iar in urma probatoriului administrat urmeaza sa fie dispuse masurile procedural penale ce se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img