vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de contrabanda

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 26 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul Craiova, comuna Cerăt şi oraşul Balş, la 3 persoane bănuite de contrabandă.

La data de 24 mai a.c., poliţiştii de la economic, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate, au descoperit, în comuna Motăţei, o autoutilitară, în care erau depozitați mai multi saci cu pachete de țigarete.

În urma cercetărilor, au fost identificaţi doi bărbaţi, de 33 şi 41 de ani, ambii din Craiova, bănuiţi de comiterea infracţiunii de contrabandă.

Din verificări a reieșit că bărbaţii ar fi deținut, în vederea comercializării, 85.860 de pachete de țigarete (1.717.200 de țigarete), fără marcaje fiscale, provenite din contrabandă, cunoscând proveniența ilicită a bunurilor.

Prejudiciul cauzat este de peste 950.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate materiale de probă necesare în anchetă și au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

În cursul acestei zile, cei în cauză urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat și poliţişti ai Serviciului Criminalistic Dolj, Poliţiei Municipiului Calafat, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, precum şi reprezentanţi ai Direcției Regionale Vamale Craiova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img