vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de santaj

Distribuie:

Publicat:

La aceasta ora, politistii din Ploiesti, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, efectueaza 3 perchezitii la locuintele unor persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de 60.000 de euro, prin inselaciuni si santaj. 5  persoane vor fi conduse la audieri.

In aceasta dimineata, politistii de investigatii criminale din Ploiesti efectueaza 3 perchezitii la locuintele unor persoane banuite de comiterea unor infractiuni de inselaciune si santaj.

Din cercetari, a reiesit ca, incepand cu anul 2015, prin anunturi postate pe internet, cei in cauza ar fi determinat mai multe persoane din tara, dar si din strainatate, sa depuna diverse sume de bani in schimbul unor asa-zise servicii de ghicit sau tamaduiri miraculoase.

Ulterior, partile vatamate, sub amenintarea unor ”blesteme”, erau obligate sa trimita si alte sume de bani.

Sumele pretinse de persoanele banuite ar fi cuprinse intre 200 de euro si 10.000 de euro si erau transmise prin mijloace electronice de plata. Prejudiciul este estimat la 60.000 de euro.

Politistii vor pune in aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmand sa fie conduse la sediul politiei, pentru audieri.

La activitati participa si luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale din Inspectoratul Judetean de Politie Prahova.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

La actiune participa si jandarmi.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img