vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de santaj si camatarie

Distribuie:

Publicat:

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Mures si procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 12 perchezitii pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata in santaj si camatarie. Vor fi puse in aplicare 5 mandate de aducere.

La data de 9 februarie a.c., politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Targu Mures si procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Targu Mures efectueaza 12 perchezitii, la locuintele unor persoane banuite de camatarie, santaj si constituirea unui grup infractional organizat.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012-2016, 5 persoane din municipiul Reghin ar fi acordat imprumuturi banesti, cu dobanda. Ulterior, personal sau prin alte persoane, ar fi intimidat victimele, folosindu-se de amenintari si violente, pentru a recupera sume mult mai mari decat cele pentru care le-ar fi acordat initial.

Politistii vor pune in aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Targu Mures, pentru audieri.

Activitatile au beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures si al jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale  – Inspectoratul General al Politiei Romane si de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img