vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii la persoane banuite de trafic de migranti

Distribuie:

Publicat:

La aceasta ora, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad si ai Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, efectueaza 25 de perchezitii domiciliare la persoane banuite de trafic de migranti.

La data de 26 ianuarie 2017, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, sub coordornarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Arad, efectueaza 25 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Botosani, Dolj, Giurgiu, Salaj, Timis si in municipiul Bucuresti, la persoane banuite de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada august – decembrie 2016, grupul infractional organizat, specializat in traficul de migranti, pe relatia Turcia – Romania – Ungaria, ar fi introdus fraudulos in tara, de mai multe ori, peste 100 de persoane, cetateni sirieni, irakieni, turci, afgani si marocani, pe care, ulterior, ar fi incercat sa ii treaca fraudulos peste frontiera romano-maghiara, destinatia finala fiind Germania.

Pe parcursul activitatilor investigative, au fost depistate 5 transporturi de migranti, in unul din cazuri, 42 de persoane, dintre care 18 minore, fiind gasite ascunse intr-o autocisterna.

Vor fi puse in executare 20 de mandate de aducere.

La activitati participa si politisti de la inspectoratele de politie judetene Arad si Timis, inspectoratele teritoriale ale politiei de frontiera Oradea si Timisoara si jandarmi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img