vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii la un grup infractional specializat in contrabanda cu tigarete

Distribuie:

Publicat:

Peste 150.000 de țigarete de contrabandă au fost indisponibilizate, în urma a 15 percheziții domiciliare și patru percheziții auto, efectuate în trei județe, de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramureș.

Miercuri, 31 martie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigarete, de proveniență Ucraina.

Astfel, au fost puse în executare 15 mandate de percheziții domiciliare și patru percheziții auto, în județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj, în urma cărora au ridicate, în vederea cercetărilor, 7.963 de pachete de țigarete (peste 15 baxuri), în valoare de 95.556 de lei și două telefoane mobile.

Grupul infracțional organizat vizat ar fi fost constituit nouă membri, bănuiți de contrabandă.

Până în momentul acțiunii, au fost ridicate, pe parcursul cercetărilor, 285.400 de țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, în valoare de peste 153.000 de lei, mai multe bunuri și 34.900 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor S.C.C.O. Satu Mare, S.C.C.O. Sălaj, al criminaliștilor din cadrul I.P.J. Maramureș, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Maramureș.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate cu privire la savârşirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img