News Flash:

Perchezitii silvice pe raza comunei vasluiene PUIESTI.Au fost ridicate patru persoane

3 Martie 2015
2220 Vizualizari | 1 Comentarii
Politistii de ordine publica au organizat o actiune pe raza comunei Puiesti, care a avut drept scop prevenirea taierilor ilegale de arbori din paduri si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea si comercializarea materialului lemnos.

    Activitatile au fost desfasurate de politistii Sectiei de Politie Rurala 8 Iana impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, specialisti silvici de la Ocolul Silvic Barlad si A.N.I.F. Barlad. S-a urmarit modul in care sunt respectate prevederile Codului Silvic si normele legale referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase (H.G. 470/2014).

    Echipele de control au efectuat 8 perchezitii domiciliare pe raza satelor Lalesti si Cristesti, in vederea identificarii de material lemnos pentru care nu exista documente de provenienta.

    Au fost identificate 4 persoane, cu varste cuprinse intre 40 si 61 ani, din satul Lalesti, banuite de faptul ca au taiat si au furat 74 arbori de esenta salcam si salcie din plantatiile A.N.I.F. aflate pe raza satului Lalesti. Acestea sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 108 din Legea 46/2008 (Codul Silvic). Pe parcursul activitatilor  a fost confiscata cantitatea de 10,778 mc material lemnos esenta salcam si salcie.

    In conformitate cu prevederile Codului Silvic, taierea, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, constituie infractiune silvica si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda, daca valoarea prejudiciului produs este de cel putin 5 ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior la data comiterii faptei. Daca valoarea prejudiciului produs este de cel putin 20 de ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior la data comiterii faptei,  pedeapsa este inchisoarea de la 1 an la 5 ani.

specialisti silvici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033636 (s)