vineri, 19 aprilie, 2024

Pericolul apei îmbuteliate: Detaliul descoperit de un profesor de gastronomie

Distribuie:

Publicat:

Apa nu se strică, după cum știm cu toții, dar cu toate acestea apa îmbuteliată are termen de valabilitate. Și e bine să nu o consumăm după ce acesta expiră, atrage atenția Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, pentru că poate fi foarte periculoasă!

Iată de ce:

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, USAMV Cluj-Napoca spune că există o logică foarte bună în spatele faptului că apa îmbuteliată are termen de garanție.

Termenul de valabilitate al sticlelor de plastic

„Apa nu expiră, dar sticlele în care se îmbuteliază au un termen limitat de valabilitate”, spune renumitul specialist în gastronomie.

Și nu e bine să cumpărăm și să consumăm apă cu termen de valabilitate depășit, pentru că aceasta poate fi chiar periculoasă.

„După expirarea termenului de valabilitate, sticlele din plastic vor elibera substanțe chimice în apa îmbuteliată, aspect care duce la modificări de gust și miros”, a notat Dan C. Vodnar, pe pagina de Facebook intitulată „Știință cu sare și piper”

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img