sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pericolul ascuns al acestor vitamine: Ar putea chiar să otrăvească organismul

Distribuie:

Publicat:

Termenul de vitamină este folosit pentru a descrie un anumit compus organic de care organismul are nevoie, dar experții în sănătate spun că vitaminele și mineralele sunt mai eficiente dacă provin din alimentație.

Potrivit Eatthis, numeroase studii au demonstrat eficiența anumitor vitamine, însă un expert de la o clinică din Clevland spune că unele dintre acestea ar trebui evitate. Iată care este motivul.

„Există tendințe pe platformele de socializare care pledează pentru diferite suplimente. Cele mai multe sunt recomandate de diverși influenceri, pentru diferite probleme, fără a avea la bază date necesare. Aceste vitamine pot fi dăunătoare și este important să se știe acest lucru”, spune medicul Sean Ormond.

Ce ar trebui să știm despre consumul de suplimente

Dr. Kelly Johnson-Arbor, expert în toxicologie medicală la National Capital Poison Center, spune că mulți oameni iau suplimente alimentare pentru beneficiile aduse sănătății. ”E important să știți că suplimentele alimentare pot fi periculoase și pot provoca efecte adverse nedorite. Pentru a fi în siguranță, citiți eticheta pentru a vedea dacă produsul conține ingredientele enumerate și nu are contaminanți”, afirmă Arbor.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img