miercuri, 24 aprilie, 2024

Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră de la Vama Oancea

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, fals total.

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 15.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu dublă cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani.

Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au  descoperit asupra sa,  un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia și cu datele sale de identificare, suspect a fi fals.

 În urma verificărilor specifice efectuate,  polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că permisul de conducere fals l-a procurat de la o cunoștință, pentru a-l folosi în cazul în care ar comite abateri la Regimul circulației rutiere, urmate de reținerea permisului de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale,  permisul de conducere în cauză fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

 

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img