vineri, 29 martie, 2024

Persoanele care adopta copii mai mari de doi ani vor primi 1700 de lei lunar, timp de un an

Distribuie:

Publicat:

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in unanimitate, modificarea legii adoptiei, urmand ca persoanele care adopta copii mai mari de doi ani sa poata opta pentru un concediu de acomodare de un an si o de o indemnizatie lunara de circa 1700 de lei acordata pe parcursul celor 12 luni de concediu.

Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.273/2004 privind procedura adoptiei a fost adoptat cu 219 voturi “pentru”, prevede acordarea unei indemnizatii lunare in cuantum de 3,4 ISR, echivalentul a 1700 de lei.

“Persoana care adopta un copil, la cerere, poate benefica de un concediu de acomodare de maxim un an care include si o indemnizatie lunara in cuantum de 3,4 ISR”, potrivit proiectului de lege initiat de Guvernul Romaniei si adoptat de Camera Deputatilor, for decizional.

Actul normativ adoptat de Camera Deputasilor face mai felexibila procedura de evaluare a adoptatorilor si sustine demersurilor de adoptie ale acestora, prin prelungirea valabilitatii atestatului de familie adoptatoare de la 1 an la 2 ani si revizuirea dispozitiilor referitoare la realizarea potrivirii copilului cu o familie adoptatoar, precum si reducerea termenelor in care instanta de judecata trebuie sa solutioneze cauzele pe care le presupune finalizarea unei adoptii, prin reducerea termenului de apel la 5 zile de la 30 de zile cat este in prezent.

De asemenea, proiectul de lege reduce termenul in care un copil devine eligibil pentru adoptia internationala de la 2 ani la 1 an.

Proiectul va fi trimis presedintelui spre promulgare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img