marți, 19 martie, 2024

Peste 100 de noi locuri de parcare, în Bârlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în ultima săptămână, s-au finalizat lucrările de amenajare și redimensionare a trei parcări auto, fiind create astfel peste o sută de noi locuri.

Cele trei parcări modernizate și extinse sunt pe strada Lirei (în zona blocurilor ANL), pe strada Mihai Viteazul (zona fabricii de ulei) și pe strada Dragoș Vodă (zona „Furnica”). La toate amplasamentele s-au refăcut și trotuarele cu pavele sau cu asfalt.

„Anul trecut ne-am îndreptat atenția spre mai multe zone de parcare, care fie s-au dovedit a fi neîncăpătoare, fie nu au fost asfaltate niciodată, cum este cazul celei de pe Mihai Viteazul, unde spațiul ne-a primis chiar să amenajăm și un parc de joacă pentru copii. De asemenea, la parcarea de pe strada Lirei am regândit întreaga zonă și chiar am suplimentat, de la 27 la 50, numărul de locuri. În fine, la parcarea de pe Dragoș Vodă lucrările au fost la fel de ample, fiind vorba de aproape o dublare a numărului de locuri care existau acolo. Ce-i drept, mai sunt destule zone lăsate în uitare de foarte mulți ani și, pentru a răspunde solcitărilor bârlădenilor, în limita disponibilităților bugetare vom interveni peste tot unde este nevoie. Din primăvară reluăm lucrările de reamenajare și extindere a altor parcări existente”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În paralel, și spațiile verzi din zona celor parcări noi au fost regândite și reamenajate iar în zonele dintre blocuri și pe trotuarele modernizate recent au fost plantați sute de mesteceni, tei și peri docorativi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img