News Flash:

Peste 1000 de persoane au marsaluit astazi pe strazile municipiului Vaslui

6 Aprilie 2014
1852 Vizualizari | 0 Comentarii
La Vaslui au fost peste o mie de persoane. Este primul mare protest din municipiul Vaslui. Sunt semnale si mesaje de sustinere de la Sidney pana la New York. Toata miscarea mondiala antifracturare este alaturi de VASLUI", a spus unul dintre initiatorii protestului, George Epurescu, de la Asociatia "Romania fara ei".

Manifestantii au scandat impotriva guvernantilor, a politicienilor precum si impotriva Chevron, societate care lucreaza la amplasarea sondei pentru explorarea gazelor de sist la Pungesti. “Stop Chevron!”, “Refuz, rezist gazelor de sist!”, “Vrem natura, nu fractura!” au strigat protestatarii. Din Piata Civica sutele de manifestanti au pornit intr-un mars de aproximativ trei kilometri, pe traseul Centru - Crucea Garii- strazile Traian, Donici- Independenta - Stefan cel Mare. Pe parcursul marsului, actiunii de protest i s-au alaturat mai multi vasluieni, fiind indemnati “sa iasa din casa, daca le pasa”.

 In apropierea sediului Agentiei pentru Protectia Mediului a avut loc si o busculada intre protestatari si jandarmi, dupa ce manifestantii au incercat sa schimbe traseul marsului. Jandarmii au facut, insa un cordon pentru a nu permite coloanei sa intre pe Calugareni, unde se afla sediul APM, institutie care a acordat Chevron avize de mediu pentru explorarea gazelor de sist in mai multe perimetre din judet. Dupa ce au strabatut traseul pentru care au primit autorizatia, protestatarii au revenit in Piata Civica a orasului, continuand sa scandeze impotriva gazelor de sist.vaslui george epurescu apm chevron piata civica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1042 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047081 (s)