joi, 25 aprilie, 2024

Peste 1500 de ghiozdane complet echipate cu rechizite au fost oferite de Episcopia Husilor

Distribuie:

Publicat:

Este al patrulea an de când Episcopia Huşilor, prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”, vine în întâmpinarea copiilor și tinerilor proveniți din familii care, cu greu, pot să le asigure rechizitele și cele necesare pentru revenirea în băncile şcolii, oferindu-le ghiozdane noi, complet echipate cu rechizite.

Programul, derulat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi coordonat de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”, are în vedere anul acesta 1500 de elevi, majoritatea din satele eparhiei, dar și din Basarabia.

«Pentru că noul an școlar se apropie cu pași repezi, deja caravana Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” a pornit spre primii beneficiari, ajungând la 200 de copii din Basarabia, din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud.

De asemenea, zilele trecute am ajuns la copiii din localitățile Orgoiești, Fundu Văii și Târzii, unde am dus aproape 250 de ghiozdane complet echipate.

Pentru că punem preț pe succesul generațiilor viitoare și pentru că suntem conștienți de însemnătatea dezvoltării educației, scopul nostru final este să sprijinim cât mai mulți copii, și să evităm dramele cauzate de abandonul școlar. Mulțumim foarte mult celor care ne sprijină în acest demers și le suntem recunoscători în numele tuturor copiilor», a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”

 

Anunțul campaniei, postat pe pagina Facebook a Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, este următorul:

„Copiii au nevoie de facilitarea accesului la studiu!

Avem nevoie de implicarea dumneavoastră pentru a crește numărul celor care își doresc să frecventeze școala.

Până în prezent au fost alături de noi mai mulți oameni de bine din Timișoara, Alba, Turda, Cluj -Napoca, București, Anglia, Germania si Franța.

Alte 1000 de ghiozdane așteaptă să fie distribuite acolo unde este nevoie de ele.

Dacă doriți sa susțineți și să participați la înfăptuirea acestei activități, puteți contribui cu un ajutor în contul bancar în lei:

ASOCIAȚIA FILANTROPIA ORTODOXĂ HUȘI: RO43RNCB0261160373430001

SWIFT: RNCB RO BU

Cont Euro ASOCIAȚIA FILANTROPIA ORTODOXĂ HUSI: RO59RNCB0261160373430004 SWIFT: RNCB RO BU”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img