News Flash:

Peste 200 de interventii ale echipajelor SMURD intr-o saptamana

29 Octombrie 2013
1873 Vizualizari | 0 Comentarii
Smurd
Echipajele care incadreaza cele cinci ambulante SMURD (patru ambulante tip B2 pentru echipaje de prim ajutor si ambulanta tip C1 pentru echipajul de Terapie Intensiva Mobila) au intervenit in saptamana trecuta la 229 situatii de urgenta.

Cele mai multe solicitari au avut paramedicii de la Detasamentul Vaslui – 77 interventii, urmati de echipajul de la Detasamentul Barlad – 58 interventii, Sectia Husi – 54 interventii si cel de la Garda II Negresti – 40 interventii. In cele mai multe situatii, paramedicii au acordat primul ajutor medical de urgenta pentru diverse afectiuni medicale, traumatisme, afectiuni cardiologice sau intoxicatii. In prima saptamana de la operationalizare, echipajul care incadreaza ambulanta de Terapie Intensiva Mobila a intervenit la 18 cazuri.

Dintre acestea cel mai dificil a fost cel din localitatea Şerbotesti, pentru acordarea primului ajutor medical unei femei, in varsta de 83 de ani aflata in coma diabetica. De asemenea, si cazul de la Rediu unde s-a acordat primul ajutor medical unui barbat de 65 de ani, cu policontuzii rezultate in urma unui accident rutier si cel al unui barbat de 66 de ani, aflat in stare de inconstienta dupa ce a cazut in strada. Ambulanta de Terapie Intensiva Mobila de tip "C1" este cea mai performanta ambulanta din judetul Vaslui si are in dotare aparatura si medicatie pentru terapie intensiva de ultima generatie.

Echipajul este format din medic specialist in medicina de urgenta si asistent medical din cadrul U.P.U.- S.M.U.R.D. al Spitalului Judetean Vaslui si doi paramedici de la I.S.U. Vaslui, unul dintre acestia fiind si conducator auto.

ambulante smurd terapie intensiva mobila husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055435 (s)