News Flash:

Peste 40 de liceeni din Negresti, care au parintii plecati in strainatate, vor fi ajutati de organizatia "Salvati Copiii"

5 Octombrie 2013
1871 Vizualizari | 0 Comentarii
"Salvati Copiii" Romania asigura, in 15 orase, servicii socio-educationale si de consiliere psihologica pentru copiii ramasi singuri acasa, in urma migratiei economice a parintilor, printre aceste orase numarandu-se si Negrestiul.

Odata cu inceperea scolii, organizatia "Salvati Copiii" redeschide programul "Crestem Impreuna" destinat sustinerii copiilor ramasi singuri acasa ca urmare a plecarii parintilor la munca in strainatate.

Copiii beneficiaza de sprijin pentru efectuarea temelor si pregatire scolara suplimentara, consiliere psihologica, activitati de socializare si de petrecere a timpului liber, asigurarea comunicarii permanente cu parintii plecati. Personalul implicat in programe tine legatura cu persoanele in a caror ingrijire se afla copiii si asigura orientarea, pregatirea si consilierea acestora prin intalniri si vizite la domiciliu. In fiecare program, din judete, sunt implicati un cadru didactic, un consilier scolar, un psiholog, un asistent social si voluntari. 

In programul "Crestem Impreuna" din Negresti, coordonat de profesorii Mioara Vieru, Florin Onica si Vasile Mariciuc, sunt inclusi 46 de copii, cu varste cuprinse intre 15-18 ani, dintre care  4 cu ambii parinti plecati sa munceasca in strainatate, iar 42 cu unul din parinti plecati in strainatate. 

Datele furnizate de Directia Protectia Copilului la finalul primului trimestru al anului 2013 indica faptul ca in Romania sunt 82.073 de copii ai caror parinti muncesc in strainatate. Dintre acestia, 23.312 de copii au ambii parinti plecati, ei fiind lasati in grija rudelor sau, in unele cazuri mai severe, chiar in grija asistentilor maternali. Cu toate acestea, numarul real al copiilor afectati poate fi mult mai mare, luand in considerare ca nu toti parintii declara ca muncesc in strainatate. Ruperea legaturii cu parintii ii face pe copii vulnerabili, fiind expusi riscului de abandon scolar si delincventa.

"Plecarea parintilor la munca in strainatate genereaza consecinte negative asupra dezvoltarii copiilor ramasi acasa, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional, social si educational. Scaderea interesului acordat scolii, cresterea absenteismului si tendinta de abandon scolar, pe fondul lipsei de preocupare a parintilor fata de educatia lor, caracterizeaza situatia multora dintre acestia. Ţinand cont de nevoile copiilor ramasi singuri acasa, in urma migratiei economice a parintilor, Salvati Copiii le acorda sprijin atat in activitatea scolara cat si in viata lor sociala si emotionala, prin servicii educationale, de consilere si dezvoltarea de programe de timp liber", a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv "Salvati Copiii" Romania.

Sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1413 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044891 (s)