News Flash:

Peste 50 de medici au dat in judecata Spitalul Judetean Vaslui, dupa taierea sporului de garda

17 Aprilie 2014
1697 Vizualizari | 0 Comentarii
Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui a fost data in judecata de 58 de medici specialisti ai unitatii medicale dupa ce le-a fost diminuat cu 25 la suta, incepand cu luna februarie, sporul de garda din cauza crizei financiare cu care se confrunta spitalul vasluian.

 Sporul in cauza acordat medicilor vasluieni a fost redus, din luna februarie de la 50 la 25 la suta, pentru garzile din cursul saptamanii, si de la 100 la suta la 75 la suta, pentru cele din weekend. In consecinta, medicii solicita atat reluarea platii integrale a sporului de garda, precum si achitarea retroactiva a diferentelor retinute de conducerea spitalului pana la pronuntarea definitiva a instantei de judecata.

Este o masura ilegala aceasta diminuare si, in consecinta, am decis sa ne recastigam drepturile in instanta. Peste tot in Europa si chiar in tara acest spor de garda se acorda la nivelul maxim. Numai la nivelul spitalului din Vaslui s-a decis de catre Comitetul Director sa se faca economie prin aceste reduceri de venituri de la medici”, a declarat, presedintele Sindicatului Independent al Medicilor din cadrul SJU Vaslui, Catalina Ochisor. Procesul intentat de medicii vasluieni se va judeca la Tribunalul Vaslui, urmand ca, in cazul unei solutii favorabile, fiecare specialist sa primeasca, in medie, cate 800 de lei pe luna, echivalentul a 25 la suta din sporul de garda. La randul lor, cadrele medicale medii, afiliate sindicatului Sanitas, au dat in judecata Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui si Spitalul Municipal Elena Beldiman din Barlad, reluarea platii sporurilor de periculozitate de la Sectiile de Psihiatrie, Pneumoftizilogie si Anatomie Patologica diminuate incepand cu luna februarie. Si litigiul asistentilor medicali se va judeca tot la Tribunalul Vaslui.

Citeste mai mult: adev.ro

sju vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039999 (s)