marți, 16 aprilie, 2024

Peste 500 de participanti la Crosul Unirii din Alba Iulia

Distribuie:

Publicat:

Peste 500 de persoane au participat, sambata, la Crosul Unirii organizat in Santurile Cetatii Alba Carolina din Alba Iulia, intre participanti aflandu-se si un cuplu de varstnici care a alergat pe tot traseul de 2,7 kilometri tinandu-se de mana,scrie mediafax.ro

 Emil Sufletel, un participant veteran al Crosului Unirii, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, la finalul cursei, ca a alergat tot traseul tinand-o de mana pe sotia sa, Margareta, care se simte astfel in siguranta si vrea sa participe alaturi de el la toate competitiile.

”Alergam impreuna de cinci ani de cand a avut ea un accident vascular cerebral. E foarte bine sa alergam impreuna. Eu as putea si mai tare, dar ma gandesc la ea, sa poata participa, trebuie sa alerg in ritmul ei. Imi pare bine ca a fost de acord sa alerge cu mine. Acum are niste probleme cu genunchii din cauza vremii cred. Alergam pentru sanatate fizica, psihica, mentala si ce vreti voi si sa fim un exemplu pentru tineret care ar trebui sa iubeasca miscarea”, a spus Emil Sufletel.

 Sotii Sufletel, ambii in varsta de 82 de ani, sunt impreuna de 56 de ani si au lucrat la CFR. In ultimii ani, ei sunt prezenti la majoritatea evenimentelor sportive din Alba Iulia.

”Cand alerg simt o fericire interioara si o bucurie si astfel ma simt tanar. Cursa a fost tare frumoasa. Eu m-am simtit foarte bine si sotiei mele ii face bine miscarea”, a adaugat Emil Sufletel.

 El a subliniat ca participa anual la circa 20 de crosuri, iar in fiecare zi merge pe jos, alaturi de sotia sa, circa cinci kilometri.

La Crosul Unirii au participat in acest an peste 500 de persoane din mai multe judete, intre care Constanta, Baia Mare, Cluj, Oradea, Sibiu, Hunedoara si Salaj. Ei au primit, din partea organizatorilor, la inceputul cursei, tricouri cu Crosul Unirii, pe care erau imprimate imagini cu Cetatea Alba Carolina, o stea cu sapte colturi.

In total au fost premiati cu diplome, medalii sau cupe peste 100 de participanti, pe mai multe categorii de varste, de la copii la veterani. Intre cei mai buni alergatori s-au remarcat: Andreea Albu, Iulia Marginean, Petruta Adelina, Maria Miclea, Adriana Cordea, Ionela Viorica, Iulia Zudor, Rodica Prodan, Veronica Negreanu, la feminin si Vasile Lupu, Andrei Vinte, George Fleser, Silviu Paclisan, Raul Crecan, Darius Madalin, Cioca Ilie, Eugen Pop, Augustin Covaciu, Victor Jimandi, la masculin.

 Devenita un simbol al Cetatii Marii Uniri, Crosul Unirii a ajuns la a 48-a editie si are drept scop aniversarea Marii Uniri din 1918 si sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, printr-o competitie sportiva de amploare. De altfel, multi dintre concurenti au alergat cu insemne si steaguri tricolore. Evenimentul are loc in fiecare an in jurul datei de 1 Decembrie.

Intrecerea sportiva a fost organizata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Alba.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img