News Flash:

Peste 6.200 de vasluience si-au facut, gratuit, testul Babes-Papanicolau

13 Noiembrie 2013
2154 Vizualizari | 0 Comentarii
testul Babes Papanicolau
Peste 6.200 de femei din judetul Vaslui au fost testate, gratuit, pentru depistarea cancerului de col uterin, in cadrul programului national de screening, in primele noua luni ale acestui an.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, in primele trei trimestre din acest an, 6.212 vasluience si-au efectuat gratuit testul Babes-Papanicolau, in cadrul programului national elaborat in scopul prevenirii si combaterii cancerului de col uterin. Dintre acestea, un numar de 239 de femei au primit rezultate pozitive.

"La nivelul judetului sunt organizate doua retele de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin: o retea in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui si o retea in cadrul Spitalului Municipal din Husi. Aceste retele de screening includ: 155 centre de informare si consiliere, 70 de centre de recoltare a materialului celular cervico-vaginal si 10 laboratoare de analize medicale in domeniul citologiei cervicale", ne-a declarat Mihaela Topliceanu, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui.

Cumulat de la demararea acestui program, din octombrie 2012, au fost testate 7.699 de femei, din care 302 au fost trimise la medicii specialisti pentru investigatii de specialitate, avand rezultatul Papanicolau pozitiv.

vaslui cancerului col uterin dsp babes-papanicolau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1062 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033205 (s)